ȘOFERI, atenție unde vă PARCAȚI mașinile! Capitala cumpără autospeciale pentru RIDICAREA autovehiculelor parcate NEREGULAMENTAR

Publicat: 13/01/2019, 15:49

Furnizorii au obligația de a furniza șase autospeciale pentru ridicarea rapidă a autovehiculelor, în vederea prestării activității de ridicare, tractare și transport a mașinilor staționate neregulamentar/ abandonate pe drumurile publice ori pe domeniul public. Autospecialele cu platformă și sistem de încărcare liftant lateral trebuie să asigure ridicarea în siguranță a vehiculelor pe roți staționate neregulamentar pe domeniul public (carosabil, trotuare, spații verzi etc.), din orice poziție care permite folosirea sistemului, potrivit caietului de sarcini anexat anunțului licitației.

De asemenea, acestea trebuie să aibă în dotare echipamente de ridicare liftante capabile să ridice autovehiculele staționate neregulamentar/ abandonate pe drumurile publice ori pe domeniul public.

Capitala cumpără autospeciale pentru RIDICAREA autovehiculelor parcate NEREGULAMENTAR

Valoarea totală estimată fără TVA a acestora se ridică la aproape trei milioane de lei.

În același timp, autospecialele trebuie să aibă o putere minimă de 185 cai-putere, să poată ridica cel puțin 2500 de kilograme. De asemenea, ele trebuie să dispună de oglinzi retrovizoare exterioare cu reglaj electric și degivrante, camere multiview, sistem audio, aer condiționat și încălzire auxiliară în staționare.

Timpul operațiunii de ridicare trebuie să fie de maximum 60 secunde/autovehicul, de la momentul poziționării autospecialei lângă mașina parcată neregulamentar.

„Sistemul liftant lateral al autospecialei trebuie să fie prevăzut cu brațe culisante, din oțel, care să intre în contact doar cu roțile/anvelopele autovehiculului care urmează a fi ridicat. Brațele culisante ale sistemului liftant lateral trebuie să permită ridicarea de autovehicule pe ambele părți ale autospecialei, respectiv stânga/ dreapta”, se mai arată în caietul de sarcini.

Capitala cumpără autospeciale pentru RIDICAREA autovehiculelor parcate NEREGULAMENTAR

Cum a început totul

Această achiziție are loc după ce primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că vrea să introducă din nou practica ridicării mașinilor parcate neregulamentar. Șoferii bucureșteni ar putea risca amenzi de la 500 lei, potrivit unui proiect ce se află în dezbatere publicăpe site-ul primăriei generale.

Concret, șoferii mașinilor ale căror masă maximă autorizată este mai mică de 5 tone, prinși pe picior greșit, vor plăti următoarele sume: 200 lei pentru ridicare, 150 lei pentru transport și 150 lei pentru depozitare/zi. Amenda totală se ridică la suma de 500 lei. Șoferii mașinior mai grele de 5 tone vor suporta amenzi și mai mari: 200 lei pentru ridicare, 270 lei pentru transport și 150 lei pentru depozitare/zi. În total, 620 lei.

Înainte de a fi ridicat, autovehiculul va fi fotografiat din mai multe unghiuri pentru ca ulterior proprietarul să nu-l poată acuza pe operator că i-a fost avariată mașina în timpul operațiunii de ridicare. De asemenea, un punct important al proiectului este faptul că o mașină parcată neregulamentar nu va putea fi ridicată dacă în ea se află cineva.

Perioada maximă de depozitare a mașinilor ridicate este de un an, iar dacă în acest interval proprietarul nu se prezintă pentru a-și lua autovehicului, acesta va fi considerat abandonat și prin urmare va fi dat spre casare, potrivit proiectului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. A cumpărat o dubă și a transformat-o într-o locuință de lux cu 140.000 $....
Babs, apariție răvășitoare pe un iaht din Dubai. Fosta iubită a lui Dorian Popa i-a...
Halep și-a luat casă la Dubai de peste un milion de euro! Iubitul de 57...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cel mai mare atac ucrainean de la începutul războiului. Peste 100 de drone au lovit...
Ce scrie, de fapt, pe cel mai scump șervețel din lume. S-a vândut cu peste...
Dieta simplă a „Mamei Natură” | Ce mănâncă Roxana Ionescu, pentru a se menține în...
Alertă de vreme rea. Este cod galben de ploi şi grindină în mai multe zone...
"Aș vrea să te strâng în brațe". Ți se rupe sufletul de durere! Mesajul emoționant...
Poveste de dragoste cu final tragic! Tânără în vârstă de 21 de ani, ucisă cu...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Pe ce șosele îți trebuie rovinietă? Este obligatorie pe DN-urile ce trec prin localitate?
Pentagon: Loviturile ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului
CERCETĂTORII cred că au AFLAT care este FORMA UNIVERSULUI!
Se verifică banii românilor. Este obligatoriu să anunți. Termen până pe 27 Mai
Ce cadou a putut să îi facă un mire proaspetei sale soții, în noaptea nunții....
Ce poți face dacă ai o soră geamănă? O trimiți la muncă în locul tău!...
Culiță Sterp a apelat de urgență la mama Geta! Cu ce bunătăți s-a dus femeia...
"Țipete foarte puternice, mobilă răsturnată".Crimă șocantă în Sibiu! O tânără de 21 de ani, ucisă...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Noi cercetări arată că polenul poate modifica vremea
×